субота, 14. јануар 2017.

FILM NEDELJE: GOSPODIN ČERČ (2016)

GOSPODIN ČERČ


Ovo je film o umiranju (ne smrti), pa verovatno zbog toga glavna junakinja na sahranama ljudi koji su je veoma pomogli i značili u životu, ne plače. Skoro, pa se smeje. Ili barem pokušava. Ja bih ovo svrstao u holivudsku školu, ma šta god to vama značilo. A jeste film iz Holivuda. I za one koji pitaju, da, ima poznatih glumaca, jednog već vidite na slici.

Ipak, vratimo se na opis filma. Dakle, on je o umiranju, svakako, kao sastavnom delu života, ali samim tim i o življenju  (bolja je ta reč, nego životu) i prijateljstvu Gospodina Čerča, kuvara, samohrane majke i njene ćerke, a kasnije nje i njene ćerke. Zbunjujuće? Namerno, jer ne želim da ovde opišem radnju filma, to možete pogledati na bilo kojem drugom sajtu.

Mogao bih reći da je to i film o bolesti, samohranim majkama, kuvanju i džezu...
I pre nego što počnete da gledate film, koji svakako tužne stvari posmatra sa lepše strane, pustite npr. ovu numeru džeza Majlsa Dejvisa i napravite (da, vi, koji još uvek ne umete da kuvate ili nemate običaj to da radite) sebi i voljenima (glavna junakinja Čarli za svoju majku kaže: „Moja mama je bila moje sunce. Uživala sam u njenoj toplini... Ali, sada je to sunce u vatri, izgleda da izgara sve u njenom videokrugu.“) krupicu. To je pravio i Gospodin Čerč u ovom filmu.

Predlažem vam tri vrste krupice, a vi se odlučite za jednu od njih:

1.     Pšenična krupica ili griz. Skuvajte ga, zasladite, a onda odozgo narendajte crne čokolade.

2.     Kukuruzna krupica ili kačamak, slan sa sirom ili kako ga u Crnoj Gori prave sa krompirom ili možda sladak, sa mlekom.

3.     Ili možda sutlijaš. Slatki kuvani pirinač. Narendajte karanfilić i pospite cimetom.

A kako se to sve sprema? Lako. Uputstvo vam piše skoro na svakom pakovanju. Prijatno!

Film možete pogledati OVDE!

A šta vi volite da spremate ili jedete?

DIB

Нема коментара:

Постави коментар